Valtuustoaloitteen voima: Kuinka Tampere sai maallikkodefibrilaattorinsa

Tein joulukuussa 2014 valtuustoaloitteen maallikkodefibrilaattorien hankkimiseksi Tampereelle. Valtuustoaloite osoitti voimansa, sillä nyt niitä on saatu. Deffa

Maallikkodefibrilaattori on edullinen ja erinomainen ensiapuväline, joka voi elvytystilanteessa pelastaa hengen tai vähentää merkittävästi kohtauksen aiheuttamia vaurioita. Potilaan elämänlaatu paranee ja terveydenhuollon kustannuksia säästyy. Jo yhden onnistuneen elvytystilanteen osuessa kohdalle, saadaan niin paljon hyötyjä, että ne kattavat usean deffan kustannukset.

Asia on kuitenkin niin uusi, ettei deffojen sijainteja tiedetä edes hälytyskeskuskessa, kuten Aamulehti uutisoi. Tarvitsemme helppokäyttöisen deffarekisterin ja tietysti koulutusta sijaintipaikkojen henkilökunnalle. Vaikka itse deffan käyttö on helppoa, ja hätäkeskus kyllä tarvittaessa neuvoo, tarvitsemme koulutusta siihen, että osataan ottaa se deffa esiin ja uskalletaan käyttää sitä, kun tarve osuu kohdalle.

Ensimmäinen askel on kuitenkin otettu, kun kaupungin julkisiin tiloihin on saatu deffoja hankittua. Tästä on hyvä jatkaa. Kiitokset kaupungin väelle positiivisesta suhtautumisesta aloitteeseeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *