Tampereelle skeittilukio. Pian.

Tampere on Suomen ainoa kaupunki, jossa on ympärivuotiset mahdollisuudet harjoitella rullalautailua eli skeittausta huipputasolla. Lajista on myös tulossa olympialaji. Tämän vuoksi jätimme yhdessä demarien Pekka Salmen kanssa Tampereen kaupunginvaltuustossa aloitteen skeittilukion ja -amiksen selvittämisestä:

Valtuustoaloite skeittilukion ja skeittiammattikoulun selvittämisestä

Skateboarding eli skeittaus on tulevana olympialajina nouseva laji, ja Tampere on Helsingin ohella skateboardingin keskittymä Suomessa. Tampere on ainoa kaupunki, missä on mahdollisuus ympärivuotiseen olympiatason skeittaukseen. Skeittauksen suorituspaikat Tampereella ovat kehittyneet viime vuosina suotuisasti ja esimerkiksi Hiedanrannassa on tekeillä Kenneli-sisähallin laajennus käsittämään poolin lisäksi myös streetin. Skeittiyhteisö on osoittanut kykynsä omaehtoiseen harrastustoimintaan ja suorituspaikkojen rakentamiseen, mutta myös kaupungin rooli on ollut merkittävä.

Skeittilukioita on jo perustettu muualla. Esimerkiksi Malmössä on ollut hyviä kokemuksia skeittilukiosta. Hiedanrannan suorituspaikkojen lisäksi Tampereella toimii Sammon urheilulukio ja Varalan urheiluopiston urheiluakatemia. Näiden yhteistyöllä Tampereelle olisi mahdollista perustaa Suomen ensimmäinen skeittilukio. Samalla kannattaa selvittää mahdollisuus aloittaa skeittipainotteinen opetus myös ammattikoulussa. Mahdollisuus panostaa omaan lajiin ja opiskella samalla kannustaisi nuoria ponnistelemaan sekä opinnoissaan että urheiluharrastuksessa. Tällainen olisi myös iso vetovoimatekijä Hiedanrannalle ja koko kaupungille.

Valtuustoaloitteenamme esitämme, että Tampereen kaupunki selvittää pikaisesti skeittilukion ja skeittiammmattikoulun perustamisen edellytykset.

Tampere 26.11.2018

Juhana Suoniemi ja Pekka Salmi

Videotrack:

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.