Ei nyt mentäisi lankaan

Aluksi haluan esittää surunvalittelut julman ja kuvottavan terroriteon uhrien omaisille, ranskan kansalle ja kaikille eurooppalaisille.

Pariisin eiliset tapahtumat ovat jälleen lisänneet vaatimuksia sulkea rajat ja jotkut suorastaan ilakoivat, miten me ns. suvakit olemme olleet väärässä, ja he ovat tämän meille kuuroille ja sokeille kertoneet. Tämä kaikki ilman tietoa iskun tekijästä.

Toivon todella, että emme nyt mene ääriliikkeiden halpaan ja toteuta heidän tavoitteitaan sulkea rajat. Islamilaisella ääriliikehdinnällä on nimittäin yhtenä isona tavoitteena nimenomaan sulkea rajat ja estää omien yhteiskuntiensa modernisaatio. Tähän koukkuun meillä nyt ollaan tarttumassa.

Nää jätkät
Kuva: Jaana Wessman

Tässä tilanteessa on muistettava, että suuri enemmistö Irakista, Afganistanista ja Syyriasta pakenevista pakenee juuri näitä samoja paskiaisia, jotka nyt tekivät kauheuksia Pariisissa. Kaikissa mainituissa maissa ääriliikkeiden aiheuttamat kuolonuhrit voidaan laskea sadoissa tuhansissa ja paenneet miljoonissa. Pahimmat nilkit ovat muuten tuontitavaraa niissäkin maissa, vaikka kyseisten maiden rajamuodollisuudet ovat perinteisesti varsin tiukat molempiin suuntiin. Samoin on tavallaan tuontitavaraa ulkopuolelta pönkitetty valtioterrori falangistien, Israelin, Talebanin tai Al-Assadin tapaan. Ulkoa ovat tulleet myös ilmapommitukset ja aseapu.
Se, että ääriliikkeet käyttävät tilannetta hyväkseen on ollut kaikkien tiedossa, sitä on pelätty, mutta toiset ymmärtävät, että aitoja ja eriarvoisuutta rakentamalla rakennetaan vain lisää vihaa.

Mitä tulee kyseisiin iskuihin pidän mahdollisena tai jopa todennäköisenä, että kyse on ns. nukkuvan solun herättämisestä. Jos syyllinen on DAESH:ille uskollinen solu, syynä ajoitukselle voi olla heidän tarpeensa osoittaa olevansa yhä vahva, vaikka sodassa alkaakin tulla turpaan. Tästähän oli todennäköisesti kyse Beirutin parin päivän takaisessa terroriteossa. Hyvä puheenvuoro aiheesta on tämä Hussein Al-Taeen päivitys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *